На Световният мобилен конгрес MWC беше представен хладилник с докинг станция

Изложението за технологии в Барселона – MWC е мястото, където потребителите се срещат с бъдещите иновации. На това място преобладават главно смартфоните на бъдещето, но и някой интересни и чудати технологии.  Все повече компании обръщат внимание и на сгъваемите телефони, които отново сякаш се появиха от нищото и се опитват да спечелят сърцата и умовете на потребителите.

Но, сред най-интересните джаджи е продукта “EverFrost” на производителя на безжични колонки и докинг станции “Anker”.  Както подсказва името, става въпрос за първия в света преносим хладилник на колела. Устройството може да съхранява и охлажда храни и напитки цели два дни и то без да се използва лед или да се налага включване в електрическата мрежа. Той се предлага в три разновидности: 33, 43 и 53 литра и е снабден с 299Wh батерия, благодарение на която може да се охладят продуктите само за 30 минути.

Батерията предлага възможност за зареждане чрез електрическата мрежа, а също и има вариант директно от слънцето да получи енергия, благодарение на вградените си слънчеви панели. Също така е снабден и с няколко USB порта, предлагащи възможност за зареждане на смартфони и лаптопи. Най-хубавото е, че хладилникът е представен във вид на куфар на колела с дръжка, така, че лесно може да го пренесете навсякъде, където се налага. Очаква се устройството да бъде официално пуснато за продажба на 23 март 2023 година.