Xiaomi и Leica разработват съвместно следващия смартфон

B пpoдължeниe нa пoвeчe oт 100 гoдини “Lеіса” cъздaвa фoтoaпapaти, любими на водещите фотографи, а оптичните обективи на компанията са еталон за световна класа. Фoтoaпapaтитe “Lеіса”, ca нeмcĸият инженерен връх и все още привличат поколения потребители, стремящи се да постигнат най-забележителната фотографска снимка в живота си.

От известно време се носят слухове, че “Xiaomi” и “Leica” разработват съвместен проект. И това се потвърди тези дни. От Xiaomi заявиха, че новият премиум смартфон ще бъде представен през юли. Според запознати става въпрос за Xiaomi 12 Ultra, но засега няма потвърждение за това. За Leica това не е първото подобно партньорство.

Припомняме, че преди време компанията работеше доста добре с китайския производител Huawei, но американските санкции наложиха прекратяване на взаимоотношенията между двете компании. Очакванията на анализаторите, а и на потребителите са, че новият флагман ще бъде снабден с ексклузивния и мощен Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 чип.

В съвместно изявление от двете компании споделиха, че “споделят едни и същи идеи по отношение на мобилните изображения“, а това ще даде нов тласък на мобилните изображения. От “Xiaomi” винаги са се фокусирали върху най-качествените изображения, така, че подобно партньорство никак не е изненадващо. Все пак само времето ще покаже, доколко съвместната работа между двете компании ще постави началото на нов ренесанс в областта на мобилната фотография.