Популярният ChatGPT вече е част от офис пакета на “Microsoft”. Приложението се казва “Ghostwriter ChatGPT”. Но, добавката не е дело на американският гигант,  а на екипа на “Creative Data Studios”.  Въпреки това, от “Microsoft” работят по собствен вариант на ИИ и нищо чудно скоро да го видим в някой други приложения или дори бъдещата нова версия на ОС на компанията.

Разширението е достъпно за сваляне от официалния Office магазин. Базова версия на чатбота за Word струва 10 долара, но срещу тази сума може да се генерират само няколко параграфа текст. За да  отключите пълната мощ на ИИ, трябва да платите за „Pro Edition“, благодарение на който да създавате съдържание, генерирано изцяло от ИИ. Все още обаче не е ясно дали този вариант на “Ghostwriter ChatGPT” ще остане изцяло или частично в офис пакета. Както споменахме и по-горе компанията разработва собствен вариант и не се знае дали въпросният “Ghostwriter ChatGPT” ще остане наличен и ще работи в сътрудничество с новия вариант или засега ще е само демо проект.

Освен това скоро Bing търсачката на компанията ще получи ИИ поддръжка. Каквото и да решат от “Microsoft”, техният вариант на “ChatGPT” определено отправя сериозно предизвикателство към конкурентите от “Google”. А, не бива да забравяме, че именно в подобни моменти на конкуренция, се раждат най-добрите идеи и продукти.