Все повече случай на запалване при новите видеокарти GeForce RTX 4090

Няколко потребители, които са имали щастието да се сдобият с последната флагманска топ видеокарта на “NVidia” - RTX 4090 съобщават вече за проблеми. Особено при тези, които са играли новата “Red Dead Redemption2.  А, още не са започнали масовите продажби навсякъде.

Според тях става въпрос за масово запалване и разтопяване на 16-пиновия 12VHPWR конектор на картата. А, както става ясно, след това въпросните карти стават неизползваеми. Проблемът е обхванал различни производители в т.ч “Gigabyte“ и “Asus”. От технологичният сайт “TechPowerUp” са се свързали с производители и те са обяснили, че при инсталиране на самите карти в кутиите, трябва да бъде оставено разстояние от поне 3 см отстрани.

Ако в кутията обаче няма достатъчно свободно място, самите кабели се прегъват, защото адаптерът е много плътен. И това води до последващи проблеми. Само преди дни пък конкурентите от “AMD” заявиха, че се отказват напълно от идеята за поставяне на 12VHPWR конектора в новите “Radeon” RX 7000. Вече редица производители на кабели заявяват, че разработват нов конектор под ъгъл от 90 градуса, благодарение на който да се избегнат такива инциденти, особено, ако потребителите разполагат с по-малка кутия.