Спират поддържката на Windows 10 21H1 от декември 2022 година

Компанията “Microsoft“ обяви, че от декември 2022 година спира поддръжката на всички версии на операционната си система ”Windows“ 10 21H1 точно на 13 декември 2022 година. Това означава, че масово на потребителите ще им се наложи да мигрират или към версия ”Windows“ 10 21H2 или директно да надстроят компютрите си до последната и актуална 11-та версия на популярната ОС.  

След тази дата те няма да получават последните актуализации нито по ОС, нито по поддръжка на защитата и е съвсем логично да актуализират сегашната си ОС, ако искат да останат защитени срещу заплахите в интернет. А, ако не го направят компанията сама ще вземе нещата в свой ръце и автоматично ще актуализира версията. Но, потребителите няма за какво да се притесняват. Новият ъпдейт няма да отнеме голяма част от пространството на твърдия диск. А, също така няма да се отрази и върху производителността на устройствата. Голяма част от настоящите компютри на пазара имат достатъчно добри параметри, за да я поддържат.

По данни към настоящият момент “Windows“ 10 21H1 заема пазарен дял от около 21%. Компанията все пак не пропусна любезно да напомни на потребителите си, че ще продължи да поддържа “Windows“ 10 до 14 октомври 2025 г, така, че имат достатъчно време, за да се сдобият с достатъчно добра машина, за да могат спокойно и без никакви проблеми да мигрират към “Windows” 11.