Скоро Facebook ще позволи поддържането на до 5 профила

В последните няколко месеца от “Facebook” или “Meta”, както е известна компанията-майка на популярната социална мрежа има драстичен спад на потребителите.

В условията на повишаваща се конкуренция, от компанията обмислят да позволят един потребител да разполага с до 4 индивидуални профила за социалната мрежа, към вече съществуващия. Това е част от усилията на компанията да ангажира и задържи вниманието на потребителите си.

От компанията смятат, че това ще улесни потребителите. По този начин те ще могат да използват всеки индивидуален профил за различни дейности – лична кореспонденция, работа и дори следване на известни личности.  Потребителите лесно и само с един клик на мишката ще могат да сменят профилите си. По този начин те ще бъдат винаги информирани за най-актуалните събития.

По-интересното е, че с новите профили се въвежда дълго чаканата функция от години насам. За останалите профили, различни от оригиналния, няма да се изисква истинската самоличност на потребителя. По този начин ще се улесни комуникацията на различни известни личности, които искат да останат “инкогнито” от общественото внимание.

Но потребителите трябва да са наясно, че при допълнителните профили е важно да следват общите правила на компанията. И, че дори само едно нарушение на общите политики ще доведе не само до блокиране на оригиналния профил, но и на останалите 4 профили.