Пускат първите bluetooth слушалки, който пречистват въздуха

Компанията Dyson обича да изненадва клиентите си с нестандартни и шантави продукти. А те определено в комбинация с цената си, не са по джоба на всеки. Един от новите им продукти е “Dyson:Zone”. Това са първите в света премиум bluetooth слушалки с шумопотискане, снабдени с маска за пречистване на мръсния въздух. С тях може и да приличате на герой от обложката на “Rainbow six extraction”, но подобен продукт ще си струва парите, особено ако живеете в град с високи нива на прахови частици, каквито вече са голяма част от градовете по света.

Целта на новият продукт е ясна - да направи с една идея по-лесен живота в такава напрегната и урбанистична среда, където замърсяването е навсякъде около нас, а с шумопотискащата си технология прави крачка напред в правилната посока. Звукът достига до ушите ви благодарение на 40 мм драйвъри, а освен това маската разполага моторче, винтилатор на компресора и двуслоен филтър във всяка от чашите на ушите. Според производителя филтрите прочистват на 99% от мръсни фини прахови частици, цветен прашец и замърсителите като сяра и азотен диоксид. Самият пречиствател се държи от магнити, които лесно могат да бъдат сваляни.

Слушалките са снабдени със сензор за движение, който отчита колко бързо се движи потребителя и може да достави до 5 л чист въздух в секунда. Лявата слушалка е снабдена със сензор за качеството на въздуха, който изпраща данни до специално мобилно приложение“Dyson Link”. Продукта индикира, когато стане време да се смени пречиствателя. Освен това дава и подробна информация за качеството на въздуха, а зареждането става чрез USB-C порт. Има една особеност обаче. Когато свалите компонента с пречиствателя, шумопотискането се изключва автоматично и може да чувате събеседника си. По данни на производителя филтрите са способни да издържат поне за региона на Европа до 12 месеца, преди да бъдат заменени. Малко думи и за батерията -  в режим на музика, слушалките издържат до 40 часа, а за зареждането на 60% на батерията, са необходими само 20 минути. От “Dyson” твърдят, че са изпробвали цели 500 различни прототипа, преди да се спрат на сегашния вид на продукта.

Все още няма информация за цената и официалната премиера на слушалките.