От Microsoft разработват нов сгъваем смартфон

Новият флагман на “Microsoft” -  “Surface Duo” 3 няма да разполага с два дисплея, както беше обявено по-рано. Според близки до компанията, следващият продукт ще бъде по-традиционен и ще бъде сгъваем.

Новият продукт ще бъде по-тънък, а в допълнение ще има нови подобрения, вкл. възможност за безжично зареждане.  Екипът зад продукта е решил да концентрира усилията си върху дизайн тип форм-фактор, които е добре познат на потребителите. Още от краят на 2021 година, от  “Microsoft” обмислят наследник на тоталния провал “Surface Duo” 2, който беше критикуван от потребителите, заради слабата си производителност, бъгове в “Android” и множество проблеми с дисплея. 

Друга важна особеност върху която компанията ще се опита да акцентира е взаимодействието между “Android” и “Microsoft”. От “Microsoft” също така планират да развият цял сегмент от сгъваеми смартфони и оптимизация на хардуера и софтуера за “Android”. Мнозина фенове на американския гигант се надяваха да видят завръщането на добре познатите сгъваеми телефони, придобили известност преди години. Но, на този етап изглежда, че това не е на дневен ред за компанията.

Но, дали и кога ще видим бъдещия сгъваем флагман на “Microsoft” поне на този етап не се знае и можем само да гадаем.