Една добре позната поговорка гласи, че “Всяко ново е добре забравено старо”. Ако сте от поколението на милениумите, може и да не сте се сблъсквали със сгъваемите телефони. Редица компании по онова време се надпреварваха да създават все по-усъвършенствани сгъваеми устройства. Появата на “Apple” и техния “IPhone” промени правилата на играта и създаде една изцяло нова индустрия.

Сега явно от компанията смятат, че е време да се върне традицията на сгъваемите телефони. Затова през 2027 година се планира анонс на собствени сгъваеми модели  “iPhone” и “iPad”. Не бива да забравяме, че компании като “Lenovo” вече произвеждат сгъваеми лаптопи и смартфони. Но, преди това предстоят редица тестове и усъвършенстване на продукта. По всяка вероятност и двете устройства ще бъдат изградени от въглеродни влакна, като по този начин бъдещите продукти ще бъдат едновременно здрави и леки.

Но, въпреки тези иновации, от “Apple” ясно осъзнават, че призракът на рецесията ще продължи да тежи върху хората и икономиките по света. А, това може да се отрази и върху плановете им за увеличение на доставките и подобряване на продуктовия микс с марка “Apple”. Междувременно стана ясно, че “Apple” и “LG” продължават съвместната си работа по създаването на ултра тънко и здраво защитно стъкло. То ще бъде част от бъдещото портфолио на компанията от Купертино. Но, не става ясно дали ще защитава предстоящите им продукти, които ще бъдат пуснати скоро или ще се използва за бъдещите им проекти.