Новата iOS 16 на Apple изтощава батерията на устройството

Преди само 2 седмици от “Apple“ пуснаха новата iOS 16 за потребителите си. Сред новостите са персонализиране при заключен екран, промени в Съобщения и нови функционалности в Карти, както и отстраняване на грешките и подобряване на производителността.

Всеки път, когато актуализирате обаче своя “iPhone” с последната версия на iOS, батерията постоянно намалява своя жизнен цикъл. Причината за това е, че системата оставя някой неща във фонов режим, като снимки и приложения. А това все по-често започва да създава проблеми на много потребители, които споделят оплакванията си в различните социални канали.

Разбира се не може да пропуснем и най-конспиративната теория, че това се прави умишлено от “Apple”, за да подтикнат потребителите да закупят най-новите устройства на компанията. Именно, след актуализациите на iOS 16.0.1 и iOS 16.0.2, все повече зачестяват оплакванията, че живота на батерията пада, а освен всичко се появиха и проблеми с камерата. Не позволява фокусиране и се размазват изображенията.

От “Apple” заявиха, че са запознати с тези проблеми и посъветваха потребителите, които имат подобни затруднения, да рестартират устройствата си и проблемът ще се реши от само себе си. А, ако това не помогне да направят пълен “Reset” и предварително да архивират данните си, с надеждата да бъде окончателно решен този досаден проблем.