Microsoft внедрява тенологията Direct Storage в Windows

Компанията Microsoft преди време обеща значително подобряване на производителността на Windows и първите резултати вече са налице.

Това вече е факт след като стана ясно, че операционната система в бъдеще се очаква да получи технологията “Direct Storage” като част от новият пакет ъпгрейди.  Същата тази технология, която е налична за Xbox Series X.

Но защо това е важно? Защото технологията дава възможност за високата честота на предаване на данни между буферната памет и интерфейса на NVMe дисковете, като по този начин не се черпят ресурси от процесора и се съкращава значително времето за реакция, като по този начин игрите с отворен свят, изискващи много ресурси се зареждат в пъти по-бързо.

Именно внедряването и развитието на тази технология ще позволи на разработчиците на игри да създават големи и отворени светове, а игрите да зареждат мигновено, пренасяйки играча в един непознат свят, където реалността и измислицата се преплитат.

Макар, че в момента “Direct Storage” е наличен за разработчиците и предоставя почти неограничени възможности, все още технологията и разработчиците имат нужда от време – за първата да се развие, а вторите – от време, за да я интегрират и внедрят в следващите хитови заглавия.

От Microsoft пък уверяват геймърите, че мигрирането между геймърския компютър и Xbox Series X ще бъде изключително лесно заради сходството между двете платформи.

По неофициална информация първата игра, която ще се възползва от новата технология “Direct Storage” ще е RPG екшъна “Forspoken”, разработен от “Luminous Productions”, чиято компютърна версия се очаква да излезе на 11.10.2022 година.