Microsoft представя новият Surface Laptop Go 2 снабден с процесор Intel Tiger Lake

Компанията “Microsoft” актуализира един от най-евтините си таблети, като пусна такъв, с по-добри характеристики. Става въпрос за “Surface Laptop Go 2”. Компанията е проектирала устройството да бъде алтернатива и дори конкурент на скоро появилите се лаптопи с “Chrome OS”, които са много популярни сред студентите в редица страни.

Най-съществената промяна, която забелязваме в  новият продукт, е че той ще бъде базиран на последното поколение чипове на Intel от 11-то поколение – “Tiger Lake”, като чипа от серията ще бъде Core i5-1135G7. Специално този чип разполага с 4 ядра, 8 виртуални нишки и ще работи в диапазона от 2,4 до 4,2 GHz. За плавната му работа ще отговоря поне 8GB RAM памет и бърз 128GB SSD диск. За справка, в предишния модел Surface Laptop Go 2020 имахме “само” 4GB RAM и 64GB памет.

В новият модел откриваме и подобрена предна камера за конферентни и видео връзки. По отношение на екрана имаме 12,4 инчов дисплей със съотношение на страните 3:2, а външните интерфейси са същите, както в по-стария модел. Имаме 1 брой UЅВ Туре-А, 1 брой UЅВ Туре-С, 1 брой 3,5-мм ĸoмбиниpaн ayдиoизxoд и порт зa зapeждaнe. Някой от моделите ще предлагат и възможност за подобрена сигурност.

В бутона за стартиране на устройството ще бъде вграден скенер за пръстов отпечатък. За безпроблемната работа с файлове или забавление ще се грижи най-новата операционна система на Microsoft – “Windows 11". Но най-хубавата част в  “Surface Laptop Go 2” е дългият живот на батерията. Той ще предлага почти 14 часа непрекъсната работа преди да се наложи да посегнете към зарядното.