Компанията Intel планира масови съкращения

Само след броени дни от “Intel” ще представят финансовите си резултати за третото тримесечие, а вече лошите новини са изпреварили отчетите. Според близки до компанията, представените резултатите ще са много лоши. Което означава, че близо 20% от персонала на компанията ще бъде съкратен.

Слуховете за това са подсилени от анонимен пост в социалните мрежи на служител от компанията. Още това лято спря да наема нови служители и затегна финансовата дисциплина, като намали разходите за третото тримесечие.  Лошите финансови резултати се дължат на факта, че има близо 20% спад в продажбите на лаптопи и персонални компютри на фона на общия спад в този сегмент. Компанията силно разчита на продажбата именно на по-горе споменатите продукти, а именно заради тях в края на годината приходите ще са с 11 млрд. долара спрямо очакванията.

Чрез съкращенията на персонала, компанията ще се опита да намали и финансовите загуби, а всеки един негативен ефект за компанията тревожи и инвеститорите и. Спада в цената на акциите на “Intel“ на борсата е 50% през тази година, а само за този месец е спаднал с още 20%. Към този момент компанията има близо 113,700 служители. Затова сега е моментът компанията да предприеме нуждите действия, дори и с риск намаляване на персонала, ако иска да удовлетвори инвеститорите и да успее да се справи с и без това нестабилната икономическа обстановка.