Хитовата игра Diablo се пренася на Android платформа

Още през 2018 година гейминг студиото Blizzard разкри плановете си за създаването на мобилна версия на култовата игра “Diablo”, но това беше единствената новина. Проекта трябваше да излезне под името “Diablo Immortal”, но само за платформите Android и iOS. Но тази седмица стана ясно, че компанията подготвя издания и за трите платформи, като компютърната версия ще е в режим бета.

По думите на изпълнителният директор Уайът Ченг, главни “виновници” за промяната в плановете са именно потребители. Геймърите искат нещо различно и компанията им го дава под формата на специален емулатор. Сега играта поддържа геймпад, клавиатура и мишка. Тя ще е безплатна за желаещите да я изпробват, но ако искат да ъпгрейднат герой си, ще трябва да използват парични транзакции през официалния  магазин на играта.

Играчите ще минават буквално през кръговете на ада и ще избиват все по-опасни противници. Могат да избират между най-разнообразни герой – можете да сте варварин, ловец на демони, кръстоносец, монах, а защо не и магьосник. Но най-хубавото е, че играчите ще могат лесно да мигрират между компютъра и двете най-разпространени мобилни платформи (Android и iOS), благодарение на общата приемственост и без опасност от загуба на настоящия прогрес на играча.

Все още няма допълнителна информация относно детайлите на играта, но по всяка вероятност ще разберем повече детайли след анонса на играта. Според запознати, тя трябва да е налична от 2 юни за iOS и Android, като в същият ден ще бъде и “демото” за PC версията. Но все пак предстоят още тестове до финалния вариант на играта, за да могат играчите да се насладят на легендата “Diablo” в пълния и блясък.